Здравейте.От известно време се чува тракане отдолу някъде може би по скоро от страна на ск.кутия при гасене на мотора.При гасене с натиснат съединител го няма,има го само при не натиснат педал на съединителя и само при гасене на мотора притраква.Какво може да е,маховик,лагер,кутия?На 65000км не е ли малко рано за тези консумативи?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Тракане при гасене на двигателя.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщениеМаховик...
Comment
-
Много зависи от стила на каране. Моя също се разби на горе-долу такива километри. Вече почти 10 хиляди не ми е създавал ядове. Но си е за смяна.
С по-малко резки тръгвания и хвърляния на съединителя се удължава живота на маховика.Mercedes ML 63 AMG 07'
159 TI 2.4JTDm SW 09'
156 2.0 20V Turbo
VW Phaeton 3.0 TDI 09'
sigpic
Comment
-
На 156 цата така изтракваше.Но не спрях да и раздавам ръчки както и новия и собственик които и наваъртя едни бързи 52000 км за точно една година.Тракането си е все едно и също и така вече 140 000 км.Предполагам маховиците са единтични с на 159 катаCUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
По принцип на всички 159-ки дизели си трака съединителя в даден момент от живота та дори и от нови. В повечето случай като се постопли намаля. Много пъти хората се бъркат с диагноза маховик или сервизи, който искат да набутат за по-сигурно клиента. Много е важно да се проверяват колите от хора с опит. Разбити маховици при алфа 159 има много рядко и то почти само при 2.4 JTD.
Казвам по-рядко като съпоставям с Опел, Пежо, Форд и други сродни системи.
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Тракането скоро може да започнеш да го чуваш не само при гасене на двигателя. При мен ако е малко по-студено си трака всяка сутрин. Тъпо и дразнещо е, ама решение не знам да има. Мислех си, че след смяна на съединителя ще спре, но уви. Трака си все така силно и неприятно при чисто нов съединител...Last edited by bager; d.m.y г., 18:22.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщениеПо принцип на всички 159-ки дизели си трака съединителя в даден момент от живота та дори и от нови. В повечето случай като се постопли намаля. Много пъти хората се бъркат с диагноза маховик или сервизи, който искат да набутат за по-сигурно клиента. Много е важно да се проверяват колите от хора с опит. Разбити маховици при алфа 159 има много рядко и то почти само при 2.4 JTD.
Казвам по-рядко като съпоставям с Опел, Пежо, Форд и други сродни системи.
Аз го казвам от собствен опит, при положение,че маховика си,аз лично съм го виждал в какво състояние е.
Вярно е, че моята е 2.4. Но как точно по принцип си им трака съединителя на 59-ките и от какво? При мен тракането не отслабва след загряване.
Не съм казал на колегите да хукнат да си сменят маховика. Напротив даже, защото моята кола е коренно различна от фабрична, а и карането ми не винаги е щадящо.
Така излиза,че едва ли не съм излъгал...Mercedes ML 63 AMG 07'
159 TI 2.4JTDm SW 09'
156 2.0 20V Turbo
VW Phaeton 3.0 TDI 09'
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщениеЕеее, айде де...
Аз го казвам от собствен опит, при положение,че маховика си,аз лично съм го виждал в какво състояние е.
Вярно е, че моята е 2.4. Но как точно по принцип си им трака съединителя на 59-ките и от какво? При мен тракането не отслабва след загряване.
Не съм казал на колегите да хукнат да си сменят маховика. Напротив даже, защото моята кола е коренно различна от фабрична, а и карането ми не винаги е щадящо.
Така излиза,че едва ли не съм излъгал...При някои коли,говоря за 1.9 се забелязва тракане и при превключване м/у 1-а и 2-а скорост.Мойта беше така,тракаше и сутрин на студено,след смяната на съединителя изчезна всичко.
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от thejackal Покажи съобщениеДа идентично с посочените тук случаи,зимата когато е малко по-студено и я запаля за около минута две си трака и после изчезва,сега като е топло трака само при гасене на двигателя.Мотора е 1.9.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Ванка не ме разбирай погрешно.Ти въобще не си нормален пример. Мисля повечето пишещи тук са запознати с колата ти. Лошото е, че въпреки това попадаш
в лошата статискита на 2.4. Но въпреки това по-горе писаното от мен е на база опит.
п.с.
Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщениеТака излиза,че едва ли не съм излъгал...
п.с.2 Всичко това което си го пишем важи с пълна сила за БРЕРА 2.4
п.с.3 И пак от опит проблемите при 2.4 не са толкова конструкционни, колкото до неправилна експлоатация
п.с.4 Въпреки всичко писано, не е изключено при някой да си му трака и маховика.Last edited by ne0; d.m.y г., 17:55.
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
Comment